Informatie

De Doelgroep
De workshop is oorspronkelijk ontworpen voor kinderen van de basisschool (6-12 jaar) maar kan ook aangepast worden aan andere leeftijden, jonger of ouder.
De deelnemers hoeven geen voorkennis te hebben van muziek. Ouders kunnen aanwezig zijn indien de ruimte waar gewerkt wordt dit toelaat.
De workshop kan gehouden worden in scholen, buurthuizen, musea, of andere culturele instellingen. Maar ook bedrijven kunnen deze aanbieden aan de kinderen van hun medewerkers.

Wat is een geschikte ruimte voor een workshop?
In principe is elke ruimte binnenshuis geschikt om de workshop te geven. De ruimte moet echter groot genoeg zijn om de deelnemers voldoende bewegingsvrijheid met de violen te geven.

Hoeveel kinderen kunnen deel nemen?
Van 10 tot 20 kinderen per sessie.

Hoe lang duurt het?
De workshop duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur.Vervolg

Deze workshops hebben een éénmalig karakter. Het doel van het Project "Het Feest van de violen" is niet om viool te leren spelen. Wie echt vioolles wil, kan daarvoor terecht bij een muziekschool of een privédocent.
Mochten scholen of andere instituten echter een vervolg willen geven aan de workshop, dan bestaan er verschillende mogelijkheden. Denk aan het leren kennen van andere instrumenten zoals altviool, cello en contrabas. Of aan een aantal sessies waarbij de deelnemers werkelijk een (eenvoudig) stuk instuderen voor een uitvoering als onderdeel van een culturele activiteit.